Hozzávalók: |
Elkészítés: |
0,5 kg zsíros tehéntúró, 2 csomag 0,5 kg-os leveles tészta, 25 dkg porcukor, 2 tojás, 5 dkg mazsola, 5 g vaníliáscukor, 1 ek portorico rum, 1 citrom héja |
A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom, addig villával áttöröm a túrót, és összekeverem a cukorral, mazsolával, reszelt citromhéjjal, vaníliáscukorral, rummal, egy egész tojással és a másik sárgájával. Mézédesre csinálom, mert a tészta vastag lesz, és elveszi az ízét. Ha ez kész, bekapcsolom a sütőt és felfűtöm 220 fokosra. Az egyik tésztát kevés finomliszttel meghintett deszkán kinyújtom, és a nyújtófára lazán feltekerve beleengedem egy kivajazott 22x38 cm-es tepsibe. A felkunkorodó széleit nem vágom le, hanem ráigazítom a tepsi oldalfalára. Ezután rákenem a túrót, elsimítom, majd kinyújtom a másik tésztát is, és ráhelyezem. Kicsit lesimogatom, hogy mindenütt tapadjon a túróhoz, a széleit itt is a tepsi falához igazítom. A maradék tojásfehérjével megkenem, és vastag tűvel jól megszurkálom. Így teszem a forró sütőbe, és öt perc múlva visszaveszem a hőt 180 fokra. Mire megsül, szép piroskás lesz a teteje, és szinte ijesztően megdagad. Nem baj, így finom. Húsz perc hűlés után bőven megszórom vaníliás porcukorral. Éles késsel kockákra vágom, így tálalom. Amilyen egyszerű, olyan finom. a széleken felkunkorodó, lapjaira kinyílt tészta nemcsak látványos, de a kedvencem is. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |
Nagyon finom ez a gyors túrós süti, azt hiszem nagyon gyakran fogom elkészíteni. A férjem sem tud betelni vele, hát bizony nagyon hamar elfogyott.
Köszi a dicséretet, ez is van olyan jó , mint a sütemény :-)